Det finns så mycket intressant att berätta om Nidingen och vi hoppas att så många som möjligt kan ta del av den stora markeringen - Nidingen, 400 år som fyrplats. Därför kommer årets markeringar att delas upp på flera platser och datum. Här kommer lite kort information om de olika aktiviteterna:

KUNGSBACKA LIVE PÅ KUNGSMÄSSAN 19 - 20 APRIL
Om du inte kan åka till Nidingen så kan Nidingen komma till dig! På Kungsmässan kommer vi vara i Kungsbacka Live-rummet och berätta om Nidingen, visa historisk film och bildvisningar, föredrag, information om fågellivet och havet och det blir en frågetävling med fina priser.

MARITIMA DAGEN PÅ BÅTMUSÉET ONSALA 19 MAJ
Som traditionen bjuder så arrangerar Båtmuséet Onsala tillsammans med flera föreningar och företag en trevlig dag med sjöfartshistoria och havet som fokus.

FÖDELSEDAGSFIRANDE PÅ NIDINGEN 15 JUNI
Alla är välkomna till en dag på Nidingen. Det firas med tal, guidning i fyrarna och hos Nidingens Fågelstation, lättare förtäring och mycket information om Nidingens fyrplats. Om vädret inte är på vår sida så flyttas hela arrangemanget till Båtmuséet Onsala.

SOMMARUTSTÄLLNING PÅ BÅTMUSÉET ONSALA 9 JUNI - 15 SEPTEMBER
Missa inte denna fina utställning om livet på Nidingen, historiska bilder, texter och föremål från Nidingen.

VÄSTERHAVSVECKAN 3 - 11 AUGUSTI
Mer information kommer.

INTERNATIONELLA FYRDAGARNA PÄ NIDINGEN 17 - 18 AUGUSTI
Guidning av fyrarna på Nidingen av Martin Thom
pson, fyrspecialist och medlemmar ur styrelsen.
Firandet!
Först ut blir det på Kungsbacka Live på Kungsmässan 19-20 april. Här kan man se en kortfilm om Nidingens historia, det blir intressanta föredrag, en frågetävling med fina vinster och mycket annat. Nästa datum blir den 19 maj när Maritima Dagen går av stapeln på Båtmuseet Onsala. Det stora firandet blir den 15 juni på Nidingen och vi hoppas att många kommer ut till Nidingen då antingen med uppsatta båttransporter eller för egen regi. Just nu håller vi på att ta fram ett trevligt program för dagen tillsammans med Kungsbacka kommun, Statens Fastighetsverk, Svenska Fyrsällskapet, Sjöfartsverket och många fler. Mer information och programpunkter kan ni läsa i Kaparbladets majnummer, på vår hemsida nidingensvanner.se och på Facebook.