Nidingens vänner är en ideell förening som värnar om ön och dess kulturminnesmärkta byggnader samt arbetar för att hålla ön och dess kulturbyggnader tillgängliga för allmänheten

Nidingens vänner bildades 1993 efter att dåvarande föreningen Rädda Nidingen hade nått sitt mål att samla in medel för att rädda fyrtornen som hotades av rivning i slutet på 80-talet. Föreningen Rädda Nidingen löstes upp och Nidingens vänner bildades.

Föreningens målsättning är att bevaka Nidingens intressen gentemot myndigheter. Vi arbetar också för att underlätta för tillgängligheten till ön. Det betyder att vi vill att alla ska ha möjlighet att besöka fyrarna. Vårt mål är även att underlätta för båttrafikens tillträde till bojar och bryggor.

Historisk dokumentation är viktigt, föreningen har genom årens lopp hållt många utställningar, där besökaren kan se historiska bilder och lära sig mer om ön och dess spännande historia.

Vi arbetar också för att sprida kunskap och information om Nidingen.

Vill du övernatta på ön kan du hyra föreningens lägenhet om du är medlem. Priset är 200 kr/natt/säng. Tre sängplatser + 1 säng finns tillgänglig. Pentry finns i lägenheten som är belägen på andra våningenn i huset nedanför de gamla dubbelfyrarna.

För bokning och privat transport, kontakta Johan Elvborn tel. 0707-99 85 19.

Stöd föreningens arbete, bli medlem redan idag!

Betala in 100 kr för enskild medlem eller 150 kr för familjemedlemsskap


Swish 1230363044 mottagare Nidingens vänner. Glöm inte ange namn och adress!

Bankgiro nr 771-7374. Glöm inte ange namn och adress!

"Vi söker fler som känner för att bli
medlem i Nidingens Vänner"