Verksamhetsberättelse 2019

Styrelsen har under året bestått av:
Magnus Nolberger-Ordförande, Annette Seldén-vice ordförande, Elisabeth Adman Hedestad-kassör, Lisbeth Dahlgren-sekreterare. Övriga ordinarie ledamöter: Tore Bernefur, Johan Elvborn, Helene Svallingson, Carl-Johan Thorell och Marcus Andreasson. Hans Söderström avgår på grund av sjukdom,Uno Unger ersätter honom..

Intresset för vår förening är stort och vi är nu 480 medlemmar, varav 45 tillkommit 2019. Årsavgiften under 2019 har varit 100 kr för enskild medlem och 120 kr för familj.

Styrelsen har under verksamhetsåret haft 5 protokollförda styrelsemöten, samt en del frågor har vi löst med mailkonversation.

Årsmötet som var välbesökt ägde rum 23 mars 2019 på Båt & Sjöfartsmuseet i Onsala. Efter årsmötesförhandlingarna höll Anette Selden ett mycket intressant föredrag med bildvisning och film om naturen runt Kungsbackas kust, , därefter avnjöts en god buffé.

På årets internationella fyrdag 4 augusti, kom det ca 70 st besökare, även nya fyren var då öppen för visning. Det blev en uppskattad dag med fint väder.

I övrigt har vi ute på Nidingen lägenheten, som står till medlemmarnas förfogande. Där har vi inköpt en ny säng, nu finns det 4 bäddar i lägenheten. Varmvattensberedaren är nu rengjord och fungerar. Målningsarbetet är klart, vilket har gjort lägenheten snygg och trevlig. Nya dynor är inköpta till västra fyren, som har gjort sittplatserna bekvämare.

Vi har ihop med fågelvännerna beslutat att köpa eller hyra en hjärtstartare, kostnaden delar vi på.

Under hösten har vi beställt en ”sotarmössa” med tryckt logga på Nidingen, vi räknar med att vi får den till försäljning under våren..

Vi samverkar med Göteborgs Ornitologiska Förening (Nidingens Fågelstation), som håller den västra fyren öppen för allmänheten med gratis inträde.Vi håller även med flagga, livräddningsbojar och badstege.

Föreningen har även deltagit på Onsala Maritima Dag på Båtmuseet 25 maj, då vi sålde böcker, muggar och hade fiskdamm. På Apelrödsdagen den 7 september sålde vi lyckopåsar, böcker och muggar. Vi deltog även på julmarknaden den 8 december på Apelröd, där såldes lotter, julpåsar, julkort m.m..

Vår hemsida och Facebooksidan uppdateras kontinuerligt med ny information. Hjälp oss att sprida den här sidan, gå in och gilla samt dela våra inlägg med dina vänner. Vi hoppas att vi framöver fortsätter öka medlemsantalet och ser fram emot ett nytt år och förhoppningsvis många besök på vår vackra ö Nidingen.

Styrelsen tackar för det gånga året.
Onsala 20 februari 2020.
Magnus Nolberger             Lisbeth Dahlgren
ordförande                        sekreterare

Medlemsskap 2019: 100 kr för enskild medlem eller 120 kr för familjemedlemsskap

Swish 1230363044 mottagare Nidingens vänner. Glöm inte ange namn och adress!

Bankgiro nr 771-7374. Glöm inte ange namn och adress!

Hämta en utskriftsvänlig version   

"Vi söker alltid fler som känner för att bli
medlem i Nidingens Vänner"