Verksamhetsberättelse 2018

Styrelsen har under året bestått av:
Annette Seldén-ordförande, Hans Söderström-vice ordförande under sommaren 2018, Helene Svallingson - vice ordförande efter sommaren, Elisabeth Adman Hedestad-kassör, Lisbeth Dahlgren-sekreterare. Övriga ordinarie ledamöter: Tore Bernefur, Johan Elvborn, Magnus Nolberger och Mats Duell. Anders Jacobsson avled i september, sörjd och saknad i vår förening.

Intresset för vår förening är stort och vi är nu 436 medlemmar. Årsavgiften under 2018 har varit 100 kr för enskild medlem och 120 kr för familj.

Styrelsen har under verksamhetsåret haft 3 protokollförda styrelsemöten, samt en del frågor har vi löst med mailkonversation.

Årsmötet som var välbesökt ägde rum 14 mars 2018 på Båt & Sjöfartsmuseet i Onsala. Efter årsmötesförhandlingarna höll Patrik Leonardsson ett mycket intressant föredrag samt visade bilder ur sitt bildarkiv om halländska öar, därefter avnjöts en god buffé.

Årets internationella fyrdag 19 augusti, blev inställd på grund av dåligt väder.

I övrigt har vi ute på Nidingen lägenheten, som står till medlemmarnas förfogande. Där har vi inköpt en ny säng, nu finns det 4 bäddar i lägenheten. Varmvattenberedaren fungerar ej, och vi har meddelat Per Bengtsson som arbetar för Statens Fastighetsverk och begärt att få den åtgärdad. Målningsarbetet är påbörjat, lös färg nedskrapat och grundmålat och vi fortsätter med målningen till våren.

Under hösten ahr vi tagit fram en ny designprodukt, en mugg med ett foto av Nidingen tryck på. Muggen kommer att finnas till försäljning på årsmötet för 115 kr/st eller två för 220 kr.

Vi samverkar med Göteborgs Ornitologiska Förening (Nidingens Fågelstation), som håller den västra fyren öppen för allmänheten med gratis inträde.Vi håller även med flagga, livräddningsbojar och badstege.

Föreningen har även deltagit på Onsala Martima dag på Båtmuseet den 5 maj då vi sålde böcker och hade fiskdamm samt traditionsenligt nationaldagsfirande 6 juni på Båtmuseet. På Apelrödsdagen den 1 september sålde vi böcker och hade även ett lotteri. Vi deltog även på julmarknaden den 9 december på Apelröd där vi sålde den nya muggen.

Vår hemsida och Facebooksidan uppdateras kontinuerligt med ny information. Hjälp oss att sprida den här sidan, gå in och gilla samt dela våra inlägg med dina vänner. Vi hoppas att vi framöver fortsätter öka medlemsantalet och ser fram emot ett nytt år och förhoppningsvis många besök på vår vackra ö Nidingen.

Styrelsen tackar för det gånga verksamhetsåret 2018.
Vallda 20 februari 2019.
Annette Seldén             Lisbeth Dahlgren
ordförande                        sekreterare

Medlemsskap 2019: 100 kr för enskild medlem eller 120 kr för familjemedlemsskap

Swish 1230363044 mottagare Nidingens vänner. Glöm inte ange namn och adress!

Bankgiro nr 771-7374. Glöm inte ange namn och adress!

Plusgiro 46 73 36 - 4. Glöm inte ange namn och adress!

Hämta en utskriftsvänlig version   

"Vi söker alltid fler som känner för att bli
medlem i Nidingens Vänner"